Cultura

La Jove Orquestra de Figueres en fa ‘5'

La Jove Orquestra de Figueres (JOF) continua oferint l'oportunitat a molts compositors catalans perquè no només puguin demostrar el seu talent, sinó perquè confeccionin “obres fetes a mida” totalment originals que són editades en un CD. Aquesta tasca, “excepcional i única, que no fa ningú més a Catalunya”, com bé diu Josep Comaposada, el president d'aquesta entitat independent que aplega més d'una seixantena d'instrumentistes d'11 a 25 anys, continua donant els seus fruits en forma d'un cinquè disc, precisament titulat 5.

Després dels anteriors treballs enregistrats (Encanteri de bruixes, Suite Emporitana, Strenes i Vint), 5 conté cinc obres, totes elles estrenades al Teatre Jardí de Figueres entre els anys 2007 i 2010 per la JOF. En primer lloc, trobem la peça titulada Narcís Monturiol i l'aventura de l'Ictineu, de Marc Timón (Castelló d'Empúries, 1980), per a orquestra simfònica; seguida de S.O.S. Tragèdia d'un submarí, de Gerard Valverde (Espolla, 1989), per a orquestra de corda; Urbs, d'Albert Bosch (Campllong, 1966), per a orquestra simfònica; Insurreccions anímiques, de Joel Riu (Vilafant, 1991), per a orquestra de corda i percussió, i finalment Escletxes, de Tomàs Peire (Barcelona, 1979), per a grup de vent i arpes.

Descobriments

Josep Comaposada destaca “l'altíssima qualitat d'aquestes obres”, de les quals tant es pot destacar el treball realitzat pel més veterà de tots els compositors, Albert Bosch –més conegut com a director i intèrpret, i del qual ara es pot descobrir la seva faceta de compositor–, com el fet de poder descobrir el talent de dues joves promeses, Joel Riu i Gerard Valverde, que presenten la seva opera prima amb cert relleu.

Totes les obres han estat interpretades per la secció Ficaris i la secció Tramuntana de la Jove Orquestra de Figueres, dirigides per Jordi Picorelli –actual director de la secció Ficaris–, Marcel Sabaté i Jordi Cases.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.