Comunicació

El passat més present

TV3 prepara ‘Barcelona, ciutat neutral', una minisèrie ambientada el 1914 i que se centra en la història d'amor d'una jove sindicalista i un noi de classe alta

Nausicaa Bonnín i Bernat Quintana protagonitzen una sèrie que inicia el rodatge l'11 d'octubre

De la Barcelona anarquista dels anys vint d'Ull per ull passant per la Catalunya medieval d'Ermessenda, a la ciutat neutral de la Primera Guerra Mundial. Aquest és el context històric (1914-1918) en el qual s'ambienta la pròxima minisèrie de TV3. Es tracta d'una coproducció de la cadena catalana amb Prodigius Cinema i l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC).

Barcelona, ciutat neutral explica la història d'un grup de joves que es coneixen el dia que comença la Primera Guerra Mundial. Mentre Europa viu un període convuls, Barcelona esdevé una “ciutat neutral” on arriben refugiats, polítics, homes de negocis i artistes que volen fugir del continent i del conflicte armat. En aquest sentit, el port esdevé el punt de partida per començar una nova vida. La minisèrie, de dos capítols de noranta minuts cadascun, combinarà la reconstrucció històrica del període –i els seus conflictes–amb la història d'amor de dos dels protagonistes, que interpretaran els actors Nausicaa Bonnín (Tres dies amb la família) i Bernat Quintana (El cor de la ciutat). La diferència de classes socials és un clàssic de les històries d'amor d'època. Així, el personatge de Nausicaa Bonnín prové del món obrer. Serà sindicalista i amb cert bagatge cultural, ja que treballa de bibliotecària. Per la seva part, el personatge de Bernat Quintana és de família benestant: el seu pare, català, i la mare, austríaca. Dirigida per Sònia Sànchez, directora, entre altres, de les sèries Jet lag, Infidels o Majoria absoluta, la minisèrie és una producció original de Xesc Barceló (Les veus del Pamano) i Jaume Mateu Adrover. Està previst que el rodatge de Barcelona, ciutat neutral comenci l'11 d'octubre a la rodalia de Barcelona. En principi, la idea és estrenar la sèrie la primavera del 2011.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.