Efemèrides

Efemèrides

1973. París i la guerra del Vietnam.

A l’hotel Majestic de París, els EUA, la República Democràtica del Vietnam (Vietnam del Nord), la República del Vietnam (Vietnam del Sud) i el govern revolucionari provisional de la República del Vietnam del Sud, constituït pel Front Nacional d’Alliberament (Vietcong), van firmar el tractat que posava fi a la guerra del Vietnam. Els signataris eren Henry Kissinger pels EUA, Lé Dúc Tho pel Vietnam del Nord i Nguyên Thi Binh per l’FLN. Acabaven així dos lustres de conflicte armat, i aquell mateix any Kissinger i Lé Dúc Tho van rebre el premi Nobel de la pau, que el vietnamita va refusar en considerar que la pau encara no s’havia establert.

1151.

El comte Ramon Berenguer IV de Barcelona i el rei Alfons VIII de Castella i Lleó signen el Tractat de Tudellén, sobre la conquesta i el repartiment d’Al-Andalus.

1915.

Primera Guerra Mundial: primer bombardeig aeri massiu de la història, dut a terme per avions francesos contra les fàbriques alemanyes d’explosius d’Oppau i Ludwigshafen.

1944.

Segona Guerra Mundial: l’Exèrcit Roig trenca el setge de Leningrad després de 871 dies d’encerclament nazi.

1967.

Moren els astronautes nord-americans Grissom, White i Chaffee en incendiar-se la càpsula de la nau espacial Apollo I durant una prova de llançament al cap Kennedy.

2005.

Un esvoranc de 36 metres de profunditat, causat per les obres de construcció d’un túnel per a l’ampliació de la línia 5 del metro de Barcelona, obliga a desallotjar 83 edificis al barri del Carmel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia