Economia

La Xina compra deute públic de Grècia i anuncia que en seguirà comprant

El primer ministre xinès signa diversos acords bilaterals amb el govern grec, amb el qual cooperarà en sectors com la indústria naval o el turisme

El govern de Papandreu enceta una campanya per convèncer els mercats de la seriositat de la seva política

El primer ministre xinès, Wen Jiabao, ha anunciat aquest dissabte des d'Atenes que el seu govern comprarà bons a llarg termini de Grècia per injectar optimisme a l'economia grega i ajudar el país que presideix Iorgos Papandreu a sortir de la crisi.

Cal recordar que el govern de Papandreu pretén reflotar l'economia i, entre les mesures que està duent a terme, hi ha una campanya de comunicació per convèncer els mercats de la seriositat de la seva política i fer així baixar els interessos del crèdit. Grècia vol tornar a emetre de nou obligacions a llarg termini i calcula que ho podrà fer el 2011. Així, l'anunci de Jiabao dóna una empenta per millorar la imatge de l'economia grega.

Aquest, però, no és l'únic compromís que el primer ministre xinès ha pres amb l'executiu de Papandreu. Wen Jiabao signa aquests dies una desena d'acords bilaterals amb el govern grec que suposaran cooperar en sectors com la indústria naval o el turisme. Així, Jiabao, ha anunciat que crearà un fons de 5.000 milions de dòlars perquè els armadors grecs puguin finançar la compra de vaixells fabricats a la Xina.

El primer ministre xinès, acompanyat d'una desena de ministres i homes de negocis, està de visita oficial a Grècia on s'hi estarà fins dilluns al matí abans de marxar cap a Brussel·les.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.