Economia

L'afició al cavall atreu 46.000 persones a la fira Equus

S'han vist exemplars de pura raça àrab, espanyola o del Rajasthan, i cap a 600 caps ballant, desfilant, jugant a bàsquet o amb funambulistes al cim

Els preus han baixat fins a quasi a una tercera part en els darrers dos anys

Que el món dels cavalls desperta un gran interès, ho van fer evident les prop de 46.000 persones que entre divendres, dissabte i ahir van visitar l'edició d'Equus al Firal i a la Devesa.

Quatres pistes amb arena, tres de cobertes i una a l'aire lliure van oferir espectacles continus sorprenents i exhibicions amb cavalls. Hi va haver ballets amb genet, animal i música perfectament sincopats, habilitats de doma, d'equilibri, carruatges, escenes del Far West i fins partits de Horseball, una modalitat de bàsquet amb jugadors a cavall. Per primera vegada s'hi va fer el campionat de l'Estat espanyol per autonomies, que va guanyar l'equip català després d'haver-se enfrontat al de Navarra, Comunitat de Madrid i Galícia.

Al voltant hi havia les botigues de complements, de viatges o de qualsevol cosa relacionada amb el món de l'equitació.

També s'hi va respirar passió pel cavall en els estands dels ramaders, que negociaven algun tracte. Segons els organitzadors, els participants han estat molt satisfets del volum de negoci o de contactes que s'han produït entre professionals en aquesta edició de l'Equus. En total hi va haver prop de 600 caps de bestiar equí entre cavalls, eugues i solípedes, com l'ase català. Segons el president de l'associació ramadera Equnova, Esteve Bosch, el preu dels animals s'ha devaluat molt per la crisi. Per un animal que fa dos anys valia 3.000 euros, ara se'n paguen 1.000.

LA DATA

01/10/10
Va ser el dia que es va inaugurar l'edició de la fira Equus, a la zona de la Devesa i el Firal.

LA FRASE

Per un animal que fa dos anys valia 3.000 euros ara se'n paguen 1.000, a causa de la crisi
Esteve Bosh
president d'equnova
46.000
Persones van passar per la fira, el mateix nombre que l'any passat, tot i que va durar quatre dies i no tres
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.