Política

El PSAN estudia donar suport al partit de Laporta

Solidaritat Catalana per la Independència recollirà en el seu programa una declaració d'independència en dues fases, que inclouria el País Valencià

Partit Socialista d'Alliberament Nacional dels Països Catalans, liderat pel valencià Josep Guia, està molt a prop de donar suport a Solidaritat Catalana per la Independència (SCI), el partit de l'expresident del FC Barcelona, Joan Laporta, en les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya.

El PSAN ha reconegut que el SCI s'ha compromés a donar suport a una declaració d'independència de tots els Països Catalans: “Treballarem perquè la proclamació d'independència de Catalunya pel Parlament sigui assumida i acompanyada per actes de suport i adhesió pels representants democràticament elegits arreu dels Països Catalans, a tots els seus territoris, i per la constitució de l'Assemblea de Representants de la Nació Catalana que faci seva i estengui la proclamació de la independència, amb la màxima força i solemnitat, al conjunt dels Països Catalans”, es pot llegir en el projecte de manifest electoral de SCI.

El PSAN, en una assemblea celebrada diumenge, va manifestar la seua preferència per una proclamació d'independència “única” i “per a tota la nació” però que n'accepta una “en dos temps”: primer, per diputats del Parlament de Catalunya i, després, per l'assemblea de representants polítics dels conjunt dels Països Catalans.

El PSAN també va destacar que “SCI és en aquest procés electoral l'única opció independentista que no ha participat en la gestió autonòmica i que, en conseqüència, representa la possibilitat que l'independentisme deixi d'estar segrestat electoralment al servei de l'autonomisme”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.