Política

El PP portarà a l'Eurocambra i als tribunals la prohibició dels toros a Catalunya

Alicia Sánchez Camacho diu que s'ha compromès fermament amb una “Catalunya de les llibertats” com a eix del seu programa electoral

“Nosaltres el que farem és utilitzar qualsevol instància en defensa de la llibertat i d'una tradició i una cultura compartida entre Catalunya i Espanya”

La presidenta del PPC, Alicia Sánchez Camacho, ha anunciat aquest dimecres que estudia portar a l'Eurocambra i als tribunals la prohibició dels toros a Catalunya per considerar que excedeix les competències autonòmiques i que suposa un atemptat contra la llibertat.

“Nosaltres el que sí farem és utilitzar qualsevol instància, tant el Senat, com el Congrés dels Diputats com el Parlament Europeu, i evidentment també valorem poder personar-nos davant els tribunals, en defensa de la llibertat i d'una tradició i una cultura compartida entre Catalunya i la resta d'Espanya com és la defensa dels toros “, ha explicat Camacho popular en declaracions a la premsa durant una visita a l'Eurocambra.

“No pensem que hagi d'haver una prohibició i una vulneració de la llibertat dels catalans d'accedir a un o un altre espectacle, sigui el que sigui. Jo m'he compromès fermament amb una Catalunya de les llibertats i és un dels eixos del meu programa i de la meva campanya electoral”, ha ressaltat la candidata popular a la presidència de la Generalitat.

El PP encara no ha pres cap decisió però ho farà “de manera immediata” quan els seus serveis jurídics acabin d'examinar totes les opcions, ha assegurat.

Sánchez Camacho ha reclamat més fermesa davant la permissivitat del govern a la política d'immigració perquè en temps de crisi “si no hi ha feina, no hi ha feina per a ningú”, i s'ha compromès a “parlar clar d'immigració” durant la campanya.

“Quan hi ha més de 122.000 immigrants a Catalunya sense feina i quan hi ha 700.000 catalans sense feina és evident que no hi ha oportunitats per venir a treballar a Catalunya i a la resta d'Espanya “, ha subratllat.

La presidenta del PP català ha defensat a més que la UE doni prioritat a les interconnexions elèctriques entre Espanya i França i al corredor ferroviari mediterrani.

Sánchez Camacho es reunirà aquest dimecres amb diversos responsables de l'Eurocambra, entre ells el líder del grup popular, el francès Joseph Daul , i la presidenta de la comissió de Cultura, Doris Pack, per traslladar les seves iniciatives sobre immigració i sobre els toros.

També té previst mantenir una trobada amb el comissari d'Energia, Günther Oettinger, per abordar la qüestió de les interconnexions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.