Economia

economia

Vidreres aprova una tarifa plana per als impostos

L'únic impost que s'apuja és l'IBI, sobre el qual apliquen el barem estatal perquè es noti menys la puja

L'alcaldessa de Vidreres, Ruth Rosique, ha arribat a un acord amb els altres grups municipals per establir la tarifa plana en els principals impostos, i ha atès així una petició que se li havia formulat des d'ERC. La moció es va aprovar en el ple d'ahir a la nit.

Això significa que s'establirà un cost anual per veí que sumarà l'impost de béns immobles (IBI), la taxa d'escombraries i les taxes dels guals. Una vegada establerta la quantitat, cada ciutadà podrà decidir en quants terminis ho paga, i disposaran de fins a un any.

La majoria dels impostos no s'apugen. L'increment més destacat és el de l'IBI, que es pagarà a partir de l'aprovació pel barem estatal de l'1,8. També augmenta per a les empreses que necessiten treballar en el subsòl, com ara Telefónica.

Pel que fa a la tarifa plana, el regidor d'ERC Jordi Daranas explica que és la tercera vegada que intenten que aquesta mesura tiri endavant. De fet, puntualitza el regidor: “Era un dels punts del nostre programa electoral”. També assegura que és el primer municipi de Catalunya que ho aplica, i que és una mesura molt positiva per les facilitats de pagament, pels impositors i, també, pot significar un canvi en el sistema de gestió dels ajuntaments. I explica: “Fins ara els ajuntaments es trobaven amb el fet que durant dos mesos rebien uns ingressos molt alts, i durant els altres mesos eren molt baixos, pel fet de recaptar els impostos sempre durant la mateixa època. Amb aquest sistema les administracions podrien fer millors previsions mes a mes en la distribució dels cabals”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.