Política

El PSAN s'afegeix a la candidatura de Solidaritat Catalana

Quatre dirigents del veterà partit independentista tancaran les llistes de SI a cadascuna de les circumscripcions

La coalició de Joan Laporta es compromet a treballar per la reunificació dels Països Catalans

Una de les organitzacions independentistes amb més anys d'història ha formalitzat avui la seva adhesió a la coalició Solidaritat Catalana per la Independència (SI). El Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN), nascut el 1968, i la formació liderada per Joan Laporta han presentat aquesta tarda a Barcelona l'acord pel qual els seus líders figuraran a les llistes electorals de la coalició independentista, encara que de manera testimonial.

El pacte entre les dues formacions comporta que Josep Guia, Núria Cadenas, Zaida Torregrossa i Francesc Invernon, militants del PSAN, figuraran als llocs de tancament de les llistes de Solidaritat per Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, respectivament.

Segons l'acord subscrit amb la veterana formació independentista, SI accepta que s'incorporin al seu manifest electoral algunes esmenes. A més, es compromet a fer menció expressa durant la campanya als Països Catalans i “a treballar per la seva reunificació i independència”. D'aquesta manera, almenys un acte electoral es realitzarà “en algun indret dels Països Catalans fora del Principat”.

Si bé l'acord està prevista només per a les eleccions d'aquest 28 de novembre, les dues formacions no tanquen la porta a revisar-lo en el futur.

El PSAN va néixer com una organització que es definia ideològicament com a socialista i comunista. Posteriorment els seus líders van preconitzar l'estratègia del “front patriòtic”, basada en la unitat de totes les forces polítiques catalanes d'esquerres i dretes fins a la consecució de la independència.

Aquesta estratègia coincideix amb la impulsada per la coalició de Laporta., però també amb la de Reagrupament Independentista, la formació que dirigeix l'exconseller Joan Carretero.

En aquest sentit, el PSAN considera que, en el context d'aquestes eleccions, el Solidaritat Catalana representa la possibilitat que l'independentisme deixi d'estar al “servei de l'autonomisme” ja que entén que és l'únic partit “que no ha participat en la gestió autonòmica”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.