Política

El Correllengua esperona el sentiment nacionalista a Torrent de l'Horta

Diverses associacions en defensa de la llengua reivindiquen la cultura i la llengua dels valencians

Vora dos centenars de persones acudiren a la convocatòria realitzada a Torrent, per diverses associacions grups i entitats culturals defensores dels trets diferencials valencians.

La passejada cívica en format de manifestació pacífica, va recórrer el traçat de l'Avinguda fins arribar a la zona del Metro Avinguda en que s'hi va llegir un manifest en defensa de la llengua i de la cultura pròpies del valencià i es rematà amb una cantada d'albades en aquest mateix sentit.

A excepció feta dels representants del PSPV-PSOE i del Bloc Nacionalista, cap altre representat polític municipal s'hi ha afegit a l'activitat convocada, que cada any esperona el sentiment de pertinença al poble valencià.

Canvi de rètols

Pere Rossell

Dies abans de la convocatòria del Correllengua a aquesta localitat de l'Horta, mans anònimes van realitzar el canvi de retolació de l'Avinguda principal de Torrent, amb l'única intenció de restaurar el nom originari de la mateixa, abans que una votació fraudulenta, li deixara les mans lliures a l'alcaldessa i al sector més reaccionari del seu partit, per a posar l'actual nom d'Avinguda al Vedat.

Aquesta retolació ha coincidit en el temps, amb aquestes dates d'octubre, en que el sentiment nacional es troba més efervescent. Al seu compàs, s'ha difós un escrit per la xarxa d'Internet mitjançant el qual se posa en boca de l'alcaldessa que el canvi de nom, només era un sondeig de prova per a potenciar la participació ciutadana.

Ara va i ens ho creiem sense badar boca. Vinga ja! El conte de la caputxeta ja ens el sabem.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.