Economia

Barcelona espera que la visita del papa comporti un benefici de 30 milions

Es calcula que més de 25 milions d'euros recauran en el sector de la restauració, l'allotjament i el transport

Assumpta Escarp ha demanat “comprensió” als barcelonins que es veuran afectats pel dispositiu de la visita

La visita del papa a Barcelona tindrà un impacte en l'economia de la ciutat de 29.800.000 euros, segons ha estimat l'Ajuntament de Barcelona. La tercera tinent d'alcalde i portaveu del govern municipal, Assumpta Escarp, ha detallat que està previst que la major part d'aquests ingressos, més de 25 milions, recaiguin en els sectors de la restauració, l'allotjament i el transport, i que prop de 5 milions siguin en concepte de projecció internacional.

Abans de presidir la cerimònia religiosa, el papa recorrerà en cotxe descobert el trajecte que separa la seu de l'arquebisbat del temple de la Sagrada Família, de manera que s'espera que centenars de milers de persones surtin al carrer per rebre'l. Escarp calcula que la ciutat podrà acollir al voltant d'unes 400.000 persones, 42.000 de les quals tindran invitació i seient reservat a l'interior i exterior de la Sagrada Família.

La visita de Benet XVI ha suposat per a les administracions públiques catalanes un desemborsament d'entre 670.000 i 720.000 euros, excloent la inversió requerida pels agents policials i els efectius d'emergència. “El que és clar és que cap de les aportacions de les administracions no va dirigida al culte, sinó al propi funcionament de la ciutat”, ha indicat Escarp.

La portaveu municipal ha demanat “comprensió” als barcelonins que es veuran afectats per tot el dispositiu de la visita, especialment als veïns de l'entorn de la Sagrada Família, i els ha promès que es treballa perquè l'efecte sigui mínim i es pugui tornar a la normalitat la mateixa tarda de diumenge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.