Economia

economia

Un estudi alerta de l'elevat risc de les empreses familiars

Conclou que un 37% són inestables i que s'han de separar temes empresarials i familiars per millorar la gestió

Un 37% de les empreses familiars són inestables i tenen risc, segons un estudi que recomana a aquestes companyies que diferenciïn els temes familiars dels professionals per millorar la gestió. El quart Baròmetre de l'empresa familiar a Catalunya: una anàlisi del risc estructural es va presentar ahir a l'auditori Jaume Casademont del Parc Científic i Tecnològic de Girona davant unes seixanta persones, i s'ha fet a través de l'estudi de 51 empreses.

L'autor de l'estudi, Alberto Gimeno, va explicar que el risc significa que en un moment de crisi els responsables de l'empresa no tenen capacitat per respondre-hi, i és “preocupant” perquè això pot suposar el tancament. I va posar un exemple: “Si una empresa depèn del seu fundador, quan mor és probable que l'empresa tingui problemes”. Per evitar-ho va recomanar augmentar els consells de família, millorar la comunicació entre generacions dins l'empresa i, sobretot, gestionar les diferències entre membres de la família. L'informe és una iniciativa conjunta de la Fundació Jaume Casademont, la Càtedra Cambra de l'Empresa Familiar de la UdG, l'Institut de l'Empresa Familiar i l'Associació Catalana de l'Empresa Familiar.

LA XIFRA

51
empreses
són les que s'han estudiat en aquest quart baròmetre de l'empresa familiar de la Fundació Casademont.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.