Economia

Nissan presenta un cotxe elèctric que es distribuirà a Catalunya a partir de 2011

La companyia signa un conveni amb Ajuntament i Generalitat per posicionar Barcelona com a capital de la mobilitat elèctrica

El Leaf ('full', en anglès) arriba a una velocitat de 150 quilòmetres per hora amb una autonomia de 160 quilòmetres, i el seu motor es recarrega en un temps aproximat de 20 minuts

La Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i la companyia automobilística japonesa Nissan han signat avui a Barcelona l'acord per promoure la fabricació i l'ús del cotxe elèctric, i han presentat el nou model elèctric Leaf de l'empresa japonesa.

En un acte al Palau de la Generalitat, el president català, José Montilla, ha rebut l'alcalde barceloní, Jordi Hereu, i el conseller director general de Nissan Iberia, Manuel de la Guardia, els quals han sortit del consistori a bord del cotxe elèctric per arribar, entre les mirades de turistes i curiosos, a la porta a la Generalitat.

Durant la firma de l'acord, Montilla, qui ha fet broma que també li hagués agradat portar el vehicle però que no pot perquè no té permís de conduir, ha destacat que, mitjançant la col·laboració amb el sector, Catalunya pot convertir-se en un dels països “líders” en la implantació de “la primera generació de cotxes elèctrics d'ús social”.

El cap de l'Executiu català ha ressaltat que, malgrat haver “sofert” la crisi, la indústria automobilística catalana continua sent “un referent” a Europa.

L'arribada del cotxe elèctric és, per a Montilla, “una bona notícia” i “una realitat que no té volta enrere”.

La Generalitat té previst que al juny de 2011 s'arribi als 175 punts de recàrrega per a vehicles de 'emissió zero' a tot Catalunya, que s'augmentaran fins a 300 al desembre del mateix any i 1.170 a final de 2012.

També l'Ajuntament de Barcelona vol instal·lar 250 punts més per la ciutat en el primer semestre de l'any vinent, i les dues administracions oferiran incentius als usuaris per promoure la infraestructura i l'ús del cotxe, com ajudes, la reducció del 75% de l'impost de matriculació o aparcament públic gratuït.

Hereu ha recordat que va ser a Barcelona “on va començar la indústria del motor” a Espanya, el que va suposar “un gran impuls per a la industrialització” de la ciutat, i ha apostat per seguir vinculant la ciutat a aquest sector mitjançant la innovació i la fabricació de nous models de cotxe “més sostenible”.

L'alcalde s'ha compromès a facilitar a la població “la cultura i la informació” necessàries perquè es familiaritzin amb els vehicles amb motor elèctric i a “adaptar” la ciutat a aquesta mena de vehicles.

De la seva banda, el director de Nissan Iberia, Manuel de la Guardia, ha dit que Catalunya serà un dels “mercats prioritaris” del fabricant japonès a l'hora d'introduir a Europa els seus vehicles lliures d'emissions.

De la Guàrdia ha assegurat que el Nissan Leaf es posarà a la venda a Catalunya a l'estiu, uns mesos després d'introduir-se en els mercats japonès i nord-americà, on arribarà a inicis de l'any que ve.

El Leaf ('full', en anglès) arriba a una velocitat de 150 quilòmetres per hora amb una autonomia de 160 quilòmetres, i el seu motor es recarrega en un temps aproximat de 20 minuts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.