Economia

Sacresa vol aixecar el concurs l'any vinent

La catalana Sacresa, la promotora de la família Sanahuja, està preparant un pla de viabilitat per aixecar el concurs de creditors a què es va acollir fa quatre mesos. L'empresa preveu aixecar-lo el juny vinent.

El pla de viabilitat, que dissenya KPMG, ha de definir l'estratègia per tirar endavant els projectes en marxa, mantenir l'activitat del grup i, sobretot, aconseguir que els diversos creditors aprovin una substancial quitació del deute de més de 1.850 milions d'euros que la promotora té amb entitats bancàries i Hisenda. El mes de juliol, Sacresa va presentar al jutjat mercantil número 2 de Barcelona un concurs de creditors, que equival a l'antiga suspensió de pagaments, amb un passiu de 2.635 milions d'euros.

Al concurs s'hi van acollir Sanahuja Escofet Immobiliària, Sacresa Terrenys Promoció, Cresa Patrimonial i Sacresa Terrenys 2. Des d'aleshores, l'empresa segueix en funcionament sota la tutela dels administradors concursals: s'han venut i entregat un centenar de pisos i s'han anat aixecant embargaments d'Hisenda que impedien que les societats puguessin continuar operant.

El pla de viabilitat es preveu que estigui enllestit al febrer, després que el jutjat hagi lliurat l'informe concursal de la societat, cosa que podria fer el mes vinent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.