Economia

L'atur puja en 9.200 persones a Catalunya a l'octubre i suma tres mesos consecutius a l'alça

La desocupació augmenta en més de 10.000 persones en el sector serveis i l'agricultura i baixa a la indústria i la construcció

A l'Estat, 68.213 persones s'han afegit a les llistes de l'atur i han situat la xifra total de desocupats en 4.085.976, l'1,7% més que al setembre

L'atur puja per tercer mes consecutiu. Segons dades del Ministeri de Treball, l'octubre s'ha acabat amb 9.200 parats més a Catalunya. D'aquesta manera ara hi ha 500.066 persones apuntades a les llistes del Servei d'Ocupació.

El fre de l'activitat turística en el sector serveis i també la fi de les campanyes de recollida en el sector agrari expliquen les dades de l'atur a l'octubre. Per contra, van neutralitzar la pujada, la indústria, on els aturats baixen lleugerament, 109 persones, i la construcció, amb 72 persones menys.

En el conjunt de l'Estat, l'atur ha pujat de més de 68.000 persones i la xifra total de parats es manté per sobre dels 4 milions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.