Política

Mor l'exprimer ministre rus Víktor Txernomirdin als 72 anys

Actualment encapçalava els càrrecs de conseller de la presidència i de representant especial del president per a les relacions econòmiques de la CEI

Va assumir el poder de l'estat l'any 1996 mentre el president Ieltsin es recuperava d'una cirurgia cardíaca

L'antic primer ministre rus Víktor Txernomirdin ha mort aquest dimecres a la matinada a l'Hospital Clínic Central de Moscou.

Un portaveu de la família ha declarat que Txernomirdin “ha estat conscient fins a l'últim moment” i ha afegit que “serà enterrat juntament amb la seva esposa al cementiri de Novodiévitxie on reposen molts dels personatges il·lustres de Rússia i la desapareguda Unió Soviètica”.

L'exprimer ministre està considerat un dels homes forts de la política russa postsoviètica i encapçalava actualment els càrrecs de conseller de la presidència i de representant especial del president per a les relacions econòmiques de la CEI.

Viktor Txernomirdin va ser el fundador de l'empresa de gas més gran del món, Gazprom, i va ser un membre cabdal durant la direcció política de Rússia després del col·lapse de la Unió Soviètica.

Es considera com un dels suport decisius del president Boris Ieltsin durant l'època.

Txernomirdin va dur a terme també negociacions constants amb els rebels txetxens i va assumir el poder de l'estat l'any 1996 mentre el president Ieltsin es recuperava d'una cirurgia cardíaca.

El Kremlin, el president Dmitri Medvédev i el primer ministre Vladímir Putin han confirmat la seva mort tot i que no n'han revelat les causes, després d'haver fet arribar el condol als familiars i amics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.