Urbanisme

mobilitat

Preservem el Maresme vol que l'augment de vehicles es canalitzi per la C-32

La coordinadora presentarà fins a 29 al·legacions a l'estudi informatiu de la ronda del Baix Maresme

Enceta un procés de recollida de signatures

La coordinadora d'entitats nascuda com a oposició a la ronda del Baix Maresme, Preservem el Maresme, veu com a poc a poc el seu missatge ha calat en la població de la comarca. La plataforma ja aplega una quarantena d'entitats i ahir van presentar les 29 al·legacions que han redactat en contra de l'estudi informatiu de la nova carretera, que aquest migdia tenen previst entregar al Consell Comarcal, coincidint amb l'últim dia de termini per fer-ho.

Els seus portaveus van apuntar ahir que l'augment de trànsit de vehicles, resultant de l'eliminació de l'N-II, podria canalitzar-se a través de l'autopista C-32, sense necessitat de crear noves infraestructures que malmetin més el territori. “Properament presentarem un estudi tècnic que proposa un redisseny de l'autopista que permetria la creació de dos nous carrils a la mateixa calçada”, va explicar ahir el portaveu Antoni Esteban. D'aquesta manera, els membres de Preservem el Maresme es reafirmen en la necessitat d'optar per altres mesures per millorar la mobilitat a la comarca, com ara el foment del transport públic. “Fa molta més falta el tren orbital que no pas la construcció de les rondes”, va destacar el president de la federació d'associacions de veïns de Mataró, Jesús Nieto. Entre les al·legacions que avui es presenten també s'esgrimeixen arguments de caràcter mediambiental, paisatgístic o mèdic. En aquest sentit, Juan Pedro Ramírez va apuntar que hi ha estudis que indiquen que “el fet de viure a menys de 100 metres d'una autopista duplica el risc de tenir malalties cardiovasculars”.

Campanya de firmes

D'altra banda, la coordinadora va començar ahir una recollida de signatures que es durà a terme a Mataró i altres poblacions de la comarca. Aquest procés s'acabarà el dia 21 que ve amb la tractorada que està previst que es faci pels carrers de la capital maresmenca. Es preveu que aquesta comitiva surti de la Porta Laietana i avanci fins a arribar a la casa consistorial.

LA XIFRA

40
són les entitats
que formen part de la coordinadora Preservem el Maresme, que rebutja el projecte de rondes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.