Educació

educació

Educació posa en marxa el màster de direcció de centres escolars

La primera edició del curs s'iniciarà al gener

En cinc anys es vol donar formació a un miler de docents

Una setmana després de l'aprovació del decret que regula les noves funcions dels directors d'escoles i instituts, el conseller d'Educació, Ernest Maragall, va presentar ahir el primer curs amb què es pretén facilitar la formació de les persones que ocupen o aspiren a ocupar aquestes places de responsabilitat. La primera edició d'aquest nou màster oferirà 180 places per a tot Catalunya i es posarà en marxa el pròxim 11 de gener, amb una durada de sis mesos.

El curs és pioner a l'Estat espanyol i, a banda de millorar els coneixements especialitzats en direcció de centres educatius, té com a finalitat crear en cinc anys una bossa d'uns 1.000 candidats a directors de centres, un càrrec que fins ara tenia menys ofertes de les necessàries a Catalunya. De fet, dels 2.449 directors de centres educatius públics com ara escoles, instituts, centres d'adults, escoles d'idiomes i escoles d'art i disseny, només un 77% van accedir a la plaça a través d'un concurs de mèrits, i en la majoria dels casos només hi havia un únic candidat.

La resta dels directors, i sobretot als centres nous, els va designar directament l'administració entre el personal docent.

El nou curs de formació tindrà una durada de 150 hores i serà gestionat per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya. El cost total del màster serà de 3.000 euros, tot i que els alumnes només hauran de pagar-ne un 10%.

El curs serà valorat com a mèrit acadèmic en la selecció dels futurs directors de centres.

LA XIFRA

3.000
euros
serà el cost del nou màster de directors, tot i que els alumnes només n'hauran de pagar un 10%.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.