Opinió

La contra

Dibuixant cançons

Diversos historietistes il·lustren alguns grans temes de la música popular catalana en el llibre del programa de TV3 ‘No me la puc treure del cap'

Presentat per Roger de Gràcia, el programa No me la puc treure del cap ha estat –pel que fa a les estrenes– un dels encerts de la nova temporada de TV3: dijous de la setmana passada va ser el segon programa més vist del dia –després del Polònia–, amb 672.000 espectadors i una quota de pantalla del 21%. Amb una cançó per entrega, l'espai repassa alguns dels grans temes de la música popular catalana, amb anècdotes i testimonis que expliquen el significat que ha tingut en les seves vides.

Amb la perspectiva de les festes de Nadal, No me la puc treure del cap és ara també un llibre-CD que recopila les mateixes cançons del programa: inclou un compacte amb els temes originals interpretats pels artistes que els han fet cèlebres –més la sintonia del programa com a bonus track–, i un altre amb les mateixes cançons interpretades per un quartet de corda.

Però, conscients del valor devaluat que els CD han arribat a tenir en els temps de Spotify, descàrregues legals i descàrregues il·legals, la discogràfica Música Global ha pensat en la conveniència de donar un valor afegit a aquest producte, i ha encarregat a una sèrie de dibuixants de còmic dels Països Catalans que aportin la seva particular lectura de les cançons que han marcat bona part de la història musical de Catalunya.

Així, Alfons López s'ha encarregat d'il·lustrar la mítica Viatge a Itaca, de Lluís Llach; el creador de Martínez, el facha, Kim, La dansa del sabre, la recreació que La Trinca va fer del 23-F; Picanyol, la infantil Puff, el drac màgic, de Falsterbo; Kap, l'himne del Barça; Busquet i Mejan, l'havanera El meu avi, de Port Bo; Manel Fontdevila, l'evocadora Qualsevol nit pot sortir el sol, de Jaume Sisa; Àlex Fito, L'àliga negra, de Maria del Mar Bonet; Miquel Gras, la vitalista Bon dia, d'Els Pets; Jordi March, L'Empordà, de Sopa de Cabra –la cançó que va inaugurar el programa–; Luis Bustos, Boig per tu, de Sau; Danide, Corren, de Gossos i Dani Macaco; Albert Pallarès, la rumba El mig amic, de Peret; i Mariel i Manel Barceló, Per què he plorat?, la cançó més emblemàtica del musical de Dagoll Dagom Mar i cel; Tretze il·lustradors, tretze cançons, tretze programes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.