Política

L'alcalde Calp denuncia l'empresa, vinculada al “cas Brugal”, que gestiona el fem del municipi

Un informe policial va detectar possibles irregularitats

Ximo Tur sospita que es van unflar les factures pel tractament dels residus

L'alcalde de Calp, Ximo Tur, ha presentat davant la policia judicial una denúncia per delicte d'estafa continuada contra Colsur, empresa responsable de l'arreplega de residus —vinculada amb Ángel Fenoll, implicada en el cas Brugal— per haver facturat entre dos i quatre vegades, el mateix concepte. Tur assegura que la facturació de Colsur, comprovada, de moment, des de gener de 2006, “reflecteix que s'ha facturat entre 2,5 i 4 vegades, segons els mesos, el pes dels residus arreplegats”. Unes factures que disposen del certificat del director tècnic del servei i sense cap objecció per part de l'interventor municipal i del regidor d'Hisenda.

Segons denuncia Tur en un comunicat, un regidor del PSOE va detectar irregularitats, però no les va fer públiques a causa de la moció de censura que va tindre lloc en l'època de les factures denunciades, “qüestió aquesta que, si fóra certa, constituiria un delicte d'encobriment”, explica l'alcalde del Bloc.

Tur ha ordenat que es revisen totes les factures de Colsur des de 1998, i proposarà davant el ple que es rescindisca el contracte no sols per haver realitzat estafa contra la localitat, sinó també per mantindre la planta gestora de residus dins d'una zona d'especial protecció.

Finalment, l'alcalde de Calp proposarà una rebaixa lineal de la taxa d'arreplega del fem, sobre la base de la disminució del cost del servei.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.