cultura

Cobla i corda 3

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya presenta demà passat a l'Auditori de Girona el seu tercer disc

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC) presentarà aquest divendres a la sala simfònica de l'Auditori de Girona (21 h; 12, 15 i 20 euros) el seu tercer disc, Amb Catalunya al cor. Creada l'any 2008 amb l'impuls i el patrocini de l'empresa gironina Metalquimia, la Simfònica de Cobla i Corda és una orquestra simfònica integrada pels músics de la cobla La Principal de la Bisbal i l'Orquestra de Cambra de l'Empordà. La fusió d'aquestes dues formacions ha donat com a resultat una altra d'inèdita que combina els instruments de corda de l'orquestra de cambra i el característic so dels instruments de cobla. La SCCC està formada per uns 50 instrumentistes, dirigits per Francesc Cassú i Carles Coll.

Després de Sardanes per al món (2008) i Inoblidables en concert (2009), la SCCC publica ara Amb Catalunya al cor, un CD que inclou dotze peces, dues de les quals són obres d'estrena: Perfum mediterrani, de Francesc Cassú, i En els braços de la mare, de Valentí Miserachs, director de l'Institut Pontifici de Música Sacra de Roma. El disc comença amb l'Obertura de Mar i cel, d'Albert Guinovart, i continua amb Temps d'havaneres, basada en les melodies de La gavina, Un dia de l'Anna Maria i La bella Lola, adaptades per Cassú. A continuació, sona Jazz' Nadal, una peça basada en El cant dels ocells, El rabadà, La mare de Déu i Fum, fum, fum, adaptades per Francesc Burrull. Segueix una Oda a Montserrat, en què Albert Carbonell ha adaptat Virolai, Els degotalls i És la Moreneta.

Aquest disc tan variat es completa amb La balanguera, en versió lliure de Ricard Miralles; un tema titulat Cinema català –amb fragments de La ciutat cremada i La plaça de Diamant, adaptats per Marc Timón–; la Cançó d'amor i de guerra, de Rafael Martínez Valls, adaptada per Jaume Cristau; El Crist del Fluvià, de Carles Coll i, en la recta final, Barcelona olímpicaHimne olímpic, Amics per sempre i Barcelona, revisats per Esteve Palet– i una suite que recull els temes més populars de la Companyia Elèctrica Dharma, adaptats per Jordi Molina.

El llibret del CD inclou una presentació de l'escriptor Jaume Cabré, últim Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, que serà present al concert de divendres, juntament amb la majoria dels compositors i arranjadors que han participat en aquest ambiciós projecte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.