Societat

Desenes d'universitaris ocupen la Torre de Pisa i el Coliseu de Roma durant les seves protestes

Els estudiants italians també bloquegen les ciutats de Florència, Bolonya, Milà i Palerm

Protesten contra la reforma universitària impulsada pel govern de Silvio Berlusconi que s'està tramitant aquests dies

Desenes d'universitaris italians que participaven a la protesta contra la reforma universitària impulsada pel govern de Silvio Berlusconi han ocupat la Torre de Pisa i el Coliseu de Roma, dos dels principals símbols turístics d'Itàlia, segons han informat els mitjans de comunicació del país.

A Pisa, un grup d'estudiants ha abandonat la manifestació organitzada per pujar a l'últim anell de la torre i desplegar una pancarta on s'hi llegia No a la reforma. Mentrestant un centenar d'universitaris ha format un cordó humà per impedir als turistes l'ingrés al monument.

A primera hora de la tarda, un altre grup d'estudiants també han abandonat la marxa principal que tenia lloc a Roma per entrar al Coliseu, el monument més visitat de la capital italiana.

Els estudiants italians continuen per segon dia consecutiu les seves protestes per demanar la dimissió de la ministra d'Educació, Mariastella Gelmini, i la derogació de la reforma universitària, que actualment tramita el Parlament italià.

Els manifestants han tingut diversos enfrontaments amb la policia i han bloquejat les ciutats de Florència, Bolonya, Milà, Roma i Palerm. Per evitar els enfrontaments d'ahir a la tarda, que es van produir quan un grup de manifestants va voler entrar al Senat de la capital italiana i que es van saldar amb dos arrestos i 27 detencions, el centre de Roma està blindat per les forces de l'ordre.

Els estudiants protesten contra la coneguda com a “reforma Gelmini”, que preveu retallades a les universitats públiques, especialment en el camp de les beques i la investigació, i la concessió de fons per finançar els centres d'ensenyament privats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.