cultura

Pep Martorell guanya el Bernat Capó amb un treball sobre devocions marineres

El guardó, lliurat per Edicions del Bullent, premia la difusió de la cultura popular

El 12é Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular, concedit per Edicions del Bullent, ha sigut per a Pep Martorell per Devocions marineres a terres valencianes, sobre l'origen de les advocacions que han arrelat a les poblacions costaneres.

El guardó, dotat amb 6.000 euros i una escultura de Ginestar, ha sigut lliurat en el transcurs d'una gala a l'Auditori de Dénia. L'escriptor Bernat Capó s'ha dirigit als assistents a través d'un vídeo, per motius de salut.

Enguany han sigut nou els treballs presentats al certamen. Sobre l'obra de Martorell, el jurat ha valorat “l'amplitud territorial que aconseguix la temàtica, la qualitat narrativa amb què presenta el treball així com la coherència en l'estructura i la riquesa i diversitat dels continguts exposats”.

Martorell va nàixer al barri del Canbanyal (València) en 1949. És llicenciat en Dret per la Universitat de València i ha escrit diverses obres sobre l'activitat social i cultural dels poblats marítims.

“Treballar en la mar presenta situacions difícils, massa a sovint dramàtiques. Per això no és res estrany que el mariner busque protecció en la divinitat. El treball vol posar de manifest les distintes devocions marineres a terres valencianes”, ha declarat l'autor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.