Política

Laporta apel·la al vot útil per un “somni possible”

El líder de SI remarca la singularitat i viabilitat de la seva proposta enfront d'ERC i CiU davant unes 2.000 persones

En un ambient serè i apassionat, ple d'emoció, Joan Laporta va proclamar que “el somni és possible i només depèn de nosaltres”. “Tenim tot el dret a la recerca de la felicitat del nostre poble. Començarem a escriure les millors pàgines de la història de Catalunya”, va afirmar el líder de Solidaritat Catalana a tocar del tancament de la campanya. “És una oportunitat històrica i no podem defugir la nostra responsabilitat. La independència es pren i es declara. Tothom se l'ha de fer seva”, va incidir Laporta davant les 2.000 persones que omplien el Palau de Congressos.

Amb la presència de mossèn Ballarín, que es va ficar la gent a la butxaca i va dedicar a Laporta unes càlides paraules –“els capellans no fan política, però sóc amic del Jan i no em puc rentar les mans”–, l'economista Xavier Sala Martín, que ja va fer públic el seu vot per Solidaritat, i diversos exdirectius blaugrana, Laporta es va erigir en el “vot útil” per la independència davant la proposta d'Esquerra de referèndum i la via encara més esglaonada de CiU, amb el concert de primera estació. “Totes dues coses són impossibles. Viuríem una escena més de victimisme i humiliació”, va reiterar el candidat de SI.

Al matí, davant de dos centenars d'estudiants a la UAB, Laporta havia atacat el flanc de Reagrupament advertint que “no entrarà al Parlament”. En aquest sentit, va apel·lar al vot útil per al seu partit “perquè votar Rcat és impedir que l'independentisme entri amb força” a la cambra catalana. El candidat va acabar sentenciant que Solidaritat “està molt més forta que Reagrupament”. Davant d'un auditori que li deia “president”, Laporta va explicar el full de ruta cap a la independència, amb una primera proposició de llei que serà la declaració unilateral. Va remarcar la singularitat i viabilitat de la proposta, que no va contra ningú i que té al cap la negociació amb la comunitat internacional. “Tenim sentit de responsabilitat, esperit de sacrifici i capacitat de resistència”, va dir al costat dels candidats per Girona, Lleida i Tarragona, que van pronosticar el 28-N “la sorpresa”. “Mai tantes circumstàncies han confluït per la independència. Som la gent que la viurà!”, va cridar Uriel Bertran.

Rcat no entrarà. Votar-lo és evitar que l'independentisme ho faci amb força. SI està molt més forta
Joan Laporta
candidat de solidaritat catalana
És una oportunitat històrica i no podem defugir la nostra responsabilitat. La independència no es demana, es pren
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.