Infraestructures

infraestructures

Ryanair bloqueja la venda de bitllets des de Girona

No permet reservar cap vol a partir del 27 de març

Encara no s'ha firmat el nou conveni amb la Generalitat, però la companyia manté que la seva voluntat és mantenir la base de l'aeroport gironí

Ryanair ha bloquejat la venda de bitllets de qualsevol ruta a l'aeroport de Girona per a la temporada d'estiu vinent, que comença l'últim diumenge de març. Des dea web de la companyia no es pot reservar cap bitllet a partir del 27 de març des de les instal·lacions de Vilobí, i en canvi sí que permet fer-ho des dels aeroports de Reus i Barcelona, on es poden comprar amb total normalitat.

Fonts de la companyia van explicar ahir que els motius són que encara no s'ha tancat la temporada d'estiu i que ara precisament s'estan planificant i decidint les rutes per als mesos entre març i octubre. Per tant, consideren que el fet que no hagin sortit els bitllets a la venda “no és significatiu”, i asseguren que la seva voluntat és mantenir la base a Girona i continuar transportant-hi cada any milions de viatgers, diferenciant el perfil de client i d'estratègia comercial respecte de l'aeroport de Barcelona.

La realitat és, però, que la companyia i la Generalitat no han tancat l'acord per renovar el conveni de col·laboració, on també hi han d'intervenir la Diputació i la Cambra de Comerç. De fet, Ryanair admetia ahir que estan pendents d'aquest conveni i que confien arribar a un acord. La companyia de baix cost havia demanat, després del seu aterratge a l'aeroport del Prat, 12 milions per garantir un moviment de viatgers semblant a l'actual a l'aeroport de Girona. Això és molt més dels 3 milions i escaig que ara mateix hi aporten les administracions i organismes que integren l'Associació per a la Promoció del Desenvolupament de les Comarques Gironines, i la rebaixa de taxes que ha fet Aena per al 2011 permetrà restar uns 3 milions més als 12 que vol la companyia. De fet, abans de les eleccions, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques Joaquim Nadal havia anunciat que l'acord per al nou conveni era “imminent”, un cop ja s'havia firmat el de l'aeroport de Reus. Al final, però, el nou conveni no es va signar, i ara serà el nou govern el que haurà de fer-ho.

Per tant, era fins a un cert punt previsible un moviment de pressió o amenaça de Ryanair per forçar el pacte, que és el que ha fet ara. El conveni actual, però, és vigent i venç a finals del 2011, segons el qual Ryanair hauria de portar 8 milions de viatgers.

Comença una nova ruta

D'altra banda, Ryanair va estrenar ahir una nova ruta entre Girona i l'aeroport de Larnaca, a Xipre. Tindrà una freqüència de dos vols setmanals d'anada i tornada els dimecres i diumenges, i es converteix en la primera ruta que la companyia opera des de Girona a Xipre, obrint així nous mercats. Pel que fa al temporal de neu que afecta Europa, Ryanair va haver d'anul·lar ahir la ruta amb Londres Gatwick.

LA DATA

26.03.11
és l'últim dia
per al qual es poden comprar vols per Ryanair des de les instal·lacions de Vilobí.

LA XIFRA

12
milions d'euros
és la quantitat que Ryanair demanava per continuar operant des de l'aeroport de Girona.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.