Educació

L'STEPV torna a guanyar les eleccions sindicals a l'ensenyament públic

CCOO queda en segona posició i CSI-CSIF es converteix en la tercera força

La participació puja al 67%

L'STEPV va tornar ahir a ser el sindicat més votat en les eleccions sindicals en l'àmbit de l'ensenyament públic, amb un 42,69% dels delegats, seguit a distància per CCOO (19,3%), CSI-CSIF (13,45%), ANPE (12,97%) i UGT (10,53%), amb els resultats al 94% del vot escrutat.

La participació en aquest procés (67%) va créixer fins a un 10% respecte a l'última convocatòria, la de 2006. Tots els sindicats van perdre en major o menor mesura representació, a excepció de CSI-CSIF, que va incrementar un 5% els resultats de 2006.

Des de l'STEPV es va destacar el fet que va revalidar la majoria de què gaudeix des de les primeres eleccions (1987). Per una altra banda, l'organització va subratllar que “l'intervencionisme” i “el càstig” aplicat pel conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, ”no ha fet més que consolidar-la”. “Ni la retirada arbitrària de les subvencions que li corresponen ni el retall igualment arbitrari d'alliberats sindicals han aconseguit doblegar la voluntat del professorat”, va apuntar l'STEPV en un comunicat.

Per la seua banda, CCOO va advertir de la “lleugera davallada dels sindicats d'esquerra”i de la “relativa dretització de la representativitatl”.

En les universitats públiques, el sindicat amb més delegats va ser CCOO (28,98%), seguit d'UGT, CSI-CSIF i STEPV.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.