Societat

Societat

Crida de la Creu Roja per a la campanya de joguines

L'entitat tem que s'incrementi el nombre de famílies necessitades de la campanya de recollida de joguines de Nadal, com ja va passar el 2009

L'any passat es va patir per cobrir la demanda

Creu Roja Joventut de Girona tem que aquest any creixi el nombre de famílies demandants de la campanya de recollida de joguines de Nadal i, en canvi, que les aportacions d'empreses i particulars, tant de joguines noves com de diners, no cobreixin les necessitats.

La crisi ja va afectar la campanya de l'any passat, en què va augmentar el nombre de demandes respecte de l'any 2009. Concretament, el nombre de famílies que necessitaven joguines es va incrementar un 58% respecte de l'any anterior i, segons la coordinadora de joventut de la Creu Roja a Girona, Alba Jaén, “es va patir molt per aconseguir arribar a tothom qui ho va necessitar”. Amb tot, finalment es van poder cobrir totes les necessitats de les famílies en la campanya de joguines de Nadal de la Creu Roja. Precisament, la donació del diari Avui l'any passat a Creu Roja Joventut de 2.010 slots Scalextric, que es van repartir a tot Catalunya, “va ajudar molt aquelles famílies amb nens i nenes més grans, que són més difícils d'acontentar”.

El 2009, 1.500 famílies de les comarques gironines van sol·licitar –en coordinació amb els serveis socials dels ajuntaments– beneficiar-se de la campanya de recollida de joguines de Creu Roja Joventut. Uns 3.000 infants van rebre un total de 6.500 regals en dos dies, el dia de Nadal i el dia de Reis. Aquest any, la Creu Roja a Girona confia que “no augmenti gaire més el nombre de famílies, perquè, si no, no es podrà arribar a tothom”. Per aquest motiu, la Creu Roja fa una crida a empreses i particulars perquè destinin recursos a la campanya, que aquest any té com a lema “Juguem-hi! Els drets dels infants, el deure dels adults”.

La mainada que centra la campanya és la que té fins a 10 anys. Els nens i nenes acostumem a rebre tres joguines cadascun; una és més lúdica i les altres dues poden ser més educatives, material escolar, contes o llibres, i ninots de peluix per als més petits.

Les donacions de joguines noves, si és possible no sexistes ni bèl·liques, es poden fer a l'oficina de la Creu Roja dels municipis, i per a les aportacions econòmiques hi ha números de compte oberts en diversos municipis (es poden consultar a la pàgina web de la Creu Roja: http://www.creuroja.org/noticies/noticiescat.htm). S'hi ha d'especificar el concepte “campanya de joguines”.

Una de les novetats d'aquest any és que en algunes zones, com ara a Blanes, Tossa i Lloret de Mar, la Creu Roja no embolicarà els regals que donarà a les famílies, per tal que els pares sàpiguen què rebran els seus fills. Això sí, cada paquet de joguines anirà amb el corresponent paper de regal per embolicar-les.

Des de fa 18 anys, Creu Roja Joventut ha dut a terme la campanya de recollida de joguines, que va néixer per tal de cobrir les necessitats de milers d'infants a Catalunya de famílies amb dificultats econòmiques que no poden afrontar la despesa que suposa la compra de joguines per Nadal i Reis.

Creu Roja Joventut destaca la necessitar de dotar la mainada de joguines educatives –joc simbòlic–, no bèl·liques, i que no fomentin el sexisme.

A banda de la campanya de recollida de joguines, el vessant de sensibilització d'aquest Nadal de la Creu Roja fa èmfasi en la responsabilitat dels adults vers el dret dels infants de gaudir del joc i la joguina i el descans i el lleure per al desenvolupament integral dels infants.

També es pretén garantir la qualitat educativa i pedagògica de la joguina, per exemple que representi la realitat amb la qual el nen o nena es pot familiaritzar i que li permeti adquirir habilitats afectives, socials, comunicatives i físiques.

La campanya de recollida de joguines s'acaba el 23 de desembre, i després els voluntaris s'encarregaran de classificar els jocs i joguines per edats i famílies.

LA DATA

23.12.10
Dos dies abans de Nadal
s'acaba la campanya de recollida de joguines organitzada per la Creu Roja.
3.000
nens i nenes gironins
van rebre l'any passat un total de 6.500 regals gràcies a aquesta iniciativa solidària.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.