cultura

PARTICIPACIÓ

ESTUDIANT EN PRÀCTIQUES

El món sonocromàtic d'‘El so del taronger' arriba a Mataró

Neil Harbisson i Moon Ribas estrenen aquest divendres, 17 de desembre, l'espectacle El so del taronger al Centre de Creació d'Arts Escèniques Can Gassol de Mataró.

L'obra s'inspira en la percepció que té Neil Harbisson dels colors. Harbisson té acromatòpsia, una deficiència visual que li fa veure el món en blanc i negre. Ara, Neil porta instal·lat un aparell al cap, anomenat eyeborg, que li permet escoltar els colors en freqüències a través de notes musicals.

Segons Harbisson, “l'espectador experimentarà què és viure en un món en blanc i negre, les maneres diferents en què pots percebre els colors quan no saps què són visualment i el món que s'obre quan els coneixes”. Així doncs, l'obra vol apropar el món sonocromàtic al públic, un món on els colors sonen a través del moviment, la dansa, el color i el so.

Harbisson i Ribas van ser els guanyadors de la desena edició dels premis a la creació que convoca l'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC). Aquest premi ofereix un ajut econòmic de 4.000 euros, un assessorament de direcció i la cessió d'espais per a la creació.

Aquesta informació ha estat elaborada externament a la redacció del web per Anna Blanch, estudiant en pràctiques de la Facultat d'Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.