Articles

La portada d'‘El Mundo'

La rebuda del diari de Pedro J. al nou president de la Generalitat, Artur Mas, va ser una manipulació periodística en tota regla. La portada d'ahir contenia una fotografia del públic del partit Catalunya-Hondures en què apareixia un ikurrin, dues pancartes que reclamen l'apropament de presos a Euskadi i una bandera estelada.

En segon terme, molt allunyat, però degudament indicat amb un cercle blanc, apareixia el nou president de la Generalitat, a la tribuna d'autoritats de l'estadi Lluís Companys, just quan cantaven Els segadors. El fotògraf es va cuidar prou de fer que els que estaven allunyats –Artur Mas, Pasqual Maragall i altres personalitats– apareguessin enfocats, mentre que aquestes banderes del públic sortien desenfocades, però perfectament visibles, en primer terme.

El titular de la fotografia deia: “Independentistas y proetarras arropan a Mas en su primer acto oficial”. El text d'aquesta pseudoinformació també destacava que Artur Mas s'havia envoltat de “protestes contra les sentències del Suprem que obliguen que el castellà sigui llengua vehicular a les escoles de Catalunya”.

O sigui, que el nou Molt Honorable President s'havia estrenat en el càrrec acompanyat d'independentistes, proterroristes bascos i insubmisos legals instigats per Òmnium, amb qui cal sospitar que Mas comparteix totes i cadascuna de les seves reivindicacions.

El resultat del partit (4-0) no apareix per enlloc, a la primera pàgina d'El Mundo, perquè, és clar, no estem parlant d'esport sinó de política. O potser estem parlant d'un desafiament des del primer moment al nou govern de Catalunya, sumat a la sentència de l'altre dia contra la immersió lingüística a l'escola.

Aquesta premsa editada a Madrid queda molt lluny d'aquella (Abc) que va nomenar Jordi Pujol espanyol de l'any. La premsa espanyolista s'ha desacomplexat. Saben que Mas no és Pujol i que el país tiba en direcció a la llibertat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.