Societat

interior

Polèmica per la supressió del programa contra la violència masclista

Les polítiques de gènere estaran dirigides per la secretaria de Seguretat amb l'objectiu de guanyar “visibilitat”

Temen que Puig aparqui la problemàtica

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha eliminat el programa contra la violència masclista creat ara fa tres anys per l'anterior cap del departament, Joan Saura (IC-V), perquè considera que ja “s'han complert els objectius” de l'organisme, que, entre altres projectes, va liderar la primera enquesta de violència de gènere a Catalunya, que va destapar, per primer cop, la xifra real de dones víctimes d'agressions masclistes a casa nostra (25%). A partir d'ara, les funcions que tenia el programa –que tenia caràcter transversal, amb la col·laboració d'altres organismes– dependran del secretari de Seguretat de la conselleria, que haurà de decidir qui encapçala la direcció operativa i quines polítiques de gènere s'aplicaran en els propers quatre anys.

L'exdirectora del programa Alba Garcia va lamentar ahir la nova estructura de la conselleria i va apel·lar a la “responsabilitat” del nou govern per “no ocultar el problema” i prendre's “seriosament” la lluita contra la violència de gènere. “Les dones tenen uns drets”, va afegir.

Per la seva banda, el secretari general d'Interior, Xavier Gibert, va valorar com a “positiva” la feina feta fins ara i va explicar que l'objectiu és incorporar les polítiques de gènere “a la línia política”. “El programa era provisional. El que volem ara és potenciar la lluita contra aquesta xacra, incorporant la violència masclista sota responsabilitat de les estructures permanents del departament i teixint estratègies polítiques”, va afirmar.

LES FRASES

Cal fer un pas més i incorporar la lluita contra la violència masclista com una política permanent
Xavier Gibert
SECRETARI GENERAL d'interior
Vull pensar que s'ho prendran seriosament, ja que tenim un problema amb la violència de gènere
Alba Garcia
exdirectora del programa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.