El lector escriu

Ull de peix

Contra les dones

Amb la crisi, retallen sanitat, ensenyament i protecció a
les dones

M'he quedat de pasta de moniato en llegir que el Departament d'Interior ha suprimit el programa contra la violència masclista, i tot l'organigrama se'n va en orris en integrar-se a delinqüència comuna. Les primeres reaccions del departament comandat per Felip Puig han estat explícites: aquest programa ja havia acomplert els seus objectius. Alça, Manela! Quins objectius havia acomplert? Si precisament va ser aquest programa que va detectar, en rigorosa enquesta, que el 25% de catalanes han patit agressions de gènere, i precisament alertava d'un increment de conductes misògines agressives! Més endavant, i després de les primeres protestes, Xavier Gibert, secretari general d'Interior, va matisar que s'havia fet a fi de bé, perquè la lluita contra “aquesta xacra social” sigui més intensa. És a dir, li treus recursos, li treus el personal especialitzat i presumeixes de millor eficàcia. El departament de Felip Puig va cometre una relliscada inicial, fent els seus propis nomenaments, i el van desautoritzar a l'acte: res de despeses, que ara toca austeritat. Aleshores, Felip Puig s'ha posat a suprimir tot el que tenia a l'abast. Com que estem en època de crisi, eliminem la protecció a les dones! Marisa Fernàndez, advocada i membre de Dones Juristes, ha declarat: “L'experiència ens demostra que si no hi ha programes específics no es fan polítiques actives”. Més clar, l'aigua.

Estic, doncs, preocupada: Artur Mas promet molt, i fa tota la cara de voler ser un bon president. Ara bé, en el seu programa electoral la cultura amb prou feines si sortia i la lluita contra la violència masclista ni s'esmentava. Sento saltar-me els cent dies de cortesia envers els governs entrants; es veu que no sóc cortesa –ni cortesana–.

Tornem a estar soles, les dones? La tràgica mortaldat a què assistim cada dia no té importància? Com que hi ha crisi, retallarem sanitat, ensenyament i deixarem de defensar les víctimes? Això no és estalviar: això és deixar desemparada la gent. Ara bé: les dones som tossudes: la nostra lluita l'hem feta sense armes ni violència; l'única sang vessada ha estat la nostra. Però amb tossuderia hem fet la revolució més important del segle XX. No ens menystingui, president.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.