Societat

El metge de Michael Jackson serà jutjat per homicidi involuntari

Conrad Murray, que anirà a judici a partir del 25 de gener i que s'ha declarat innocent, s'enfronta a una pena de fins a 4 anys de presó

La fiscalia ha argumentat que el doctor va injectar a Jackson propofol, un anestèsic que prenia sovint per dormir, i que després va desatendre al seu pacient

El jutge Michael Pastor de la Cort Superior del comtat de Los Angeles ha informat aquest dimecres que el metge de Michael Jackson, Conrad Murray, haurà d'anar a judici pel cas de la mort del rei del pop, acusat d'homicidi involuntari.

La decisió del magistrat s'ha fet pública una setmana després que comencés una vista oral en què han comparegut una vintena de testimonis per relatar la seva versió del que va passar el dia que va morir Jackson, el 25 de juny de 2009, i les jornades prèvies.

En funció de les proves presentades per la fiscalia i els testimonis, Pastor ha considerat que existeix base suficient per a asseure Murray, de 57 anys, en la banqueta i ha suspès la llicència del doctor per a exercir la medicina en l'estat de Califòrnia.

El metge, que serà jutjat a partir del 25 de gener i que s'ha declarat innocent, s'enfronta a una pena de fins a 4 anys de presó.

Els testimonis van explicar que Jackson era addicte a l'anestèsic anomenat propofol, que feia servir tot sovint per poder dormir. Conrad Murray era qui li obtenia el fàrmac.

El dia de la mort del cantant, Murray va tractar d'evitar que Jackson usés propofol i abans de la dosi letal li va administrar diversos calmants perquè es dormís, encara que no va tenir èxit.

El músic va amenaçar de suspendre els assajos que havia de fer a Londres al juliol si no li subministrava la droga. Segons la fiscalia, el metge li va acabar injectant propofol i, en les hores prèvies a la mort, no va estar pel seu pacient perquè estava ocupat parlant per telèfon.

La fiscalia ha argumentat que el doctor va injectar a Jackson propofol i durant les hores prèvies a la seva mort va desatendre al seu pacient dedicant-se a parlar per telèfon.

Segons l'acusació quan es va trobar l'artista inconscient, va trigar gairebé 25 minuts a alertar els serveis d'emergències. La fiscalia sospita que es va dedicar a recollir restes de medicaments de l'habitació de Jackson.

La defensa manté que Jackson s'hauria subministrat ell mateix el propofol sense el consentiment del metge, detall que el forense que va examinar el cos del cantant ha considerat “irrellevant”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.