Necrològiques

Núria Llimona i Raymat

Pintora

L'artista Núria Llimona i Raymat, pintora del paisatge urbà de Barcelona, va morir el 12 de gener als 94 anys. Nascuda el 1917 a la capital catalana, pertanyia a una nissaga d'artistes: el seu oncle Josep era un escultor destacat i el seu pare, Joan, un pintor que va fundar el Cercle Artístic de Sant Lluc el 1893

Núria Llimona es va educada al col·legi de les Dames Negres i va rebre formació artística a la Llotja i a l'Escola de Belles Arts. Era una paisatgista que va fugir de les avantguardes i es va especialitzar a pintar el paisatge urbà de Barcelona en un estil naïf constructiu i postimpressionista. També va conrear la natura morta i la figura, i era una notable il·lustradora, tot i que poc coneguda pel gran públic.

Va ser presidenta del 9è i 10è Saló Femení de l'Art Actual i té obra exposada als museus d'art modern de Barcelona i Madrid. També va escriure Las brujas (1995) i El crit del silenci (1996), un recull de dibuixos en blanc i negre fets entre el 1974 i el 1995 que constitueixen una crítica social i que van acompanyats de textos d'escriptors.

Entre els guardons que va rebre la pintora hi ha la Creu de Sant Jordi (2000) i la Medalla d'Honor de Barcelona (2006).

Les exèquies es faran avui, dia 13 de gener, a 1/4 d'1 del migdia, al tanatori de les Corts de Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.