Necrològiques

Jordi Vila Rufas

Artista i mestre artesà, era un destacat retaulista català

L'artista i mestre artesà Jordi Vila Rufas, un dels retaulistes catalans més destacats del segle XX, va morir el 12 de gener, als 86 anys, després d'una llarga malaltia.

Nascut a Barcelona el 1924, va estudiar la tècnica del retaule a l'Escola Massana, de la qual posteriorment va ser professor del 1953 fins a la jubilació, el 1989. Paral·lelament a la seva tasca docent, va desenvolupar el vessant artístic a diverses poblacions catalanes. A Vilassar va tenir un paper molt destacat a la parròquia de Sant Joan, amb la creació de bona part dels retaules de l'interior. També hi ha obra seva al Centre Borja de Sant Cugat del Vallès, a la parròquia de Sant Miquel de Vallfogona de Balaguer i a la delegació de l'ONCE a Barcelona, entre altres edificis. Des del 1951 exposava individualment i col·lectivament a Barcelona i a d'altres ciutats catalanes i de l'estranger

Segons fonts del Centre d'Estudis Vilassarencs (CEV), Jordi Vila va ser “el retaulista contemporani més destacat de la segona meitat del segle XX del nostre país”.“Una contribució a la patrimonialització del nostre poble i una fita important en la història de l'art de la tècnica clàssica del retaule”, van afegir les mateixes fonts. Alexis Serrano, president del Centre d'Estudis Vilassarencs, va anunciar la publicació d'un documental pòstum sobre aquest artista, que sempre va estar molt vinculat a Vilassar.

Casat amb Carme Llorens i pare de tres fills, el comiat se celebrarà avui, a les 4 de la tarda, al Tanatori Sancho de Ávila de Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.