Societat

societat

Caldes, Tossa i Llagostera negocien amb el bisbat la cessió de Santa Seclina

Volen evitar que es repeteixin a la capella els actes dels vàndals, que en el seu últim “atac” es van endur la porta de ferro forjat i van calar foc als bancs

Els ajuntaments de Caldes de Malavella, Tossa de Mar i Llagostera estan negociant amb el bisbat la cessió de la zona on hi ha la capella de Santa Seclina, al terme municipal de Caldes, per poder posar fi als actes vandàlics de què és objecte cada any la capella.

El regidor de governació de Tossa de Mar, Joan Antoni Hervías, va explicar en el ple de dijous que, en l'últim “atac” a la capella, els brètols es van endur la porta de ferro forjat de l'entrada, van destrossar el confessionari i la marededéu, i van intentar cremar els bancs, entre altres destrosses. La capella estava tan deteriorada que el capellà de Llagostera no volia que hi entrés el Pelegrí (se sabrà qui serà el dia 20), però finalment es va acordar que un grup de voluntaris aniran diumenge a deixar la capella al màxim de presentable per rebre el Pelegrí.

L'alcalde de Caldes de Malavella, Joan Colomer, va explicar ahir que és un tema recurrent de difícil solució, perquè tant la capella com la zona adjacent i la casa del costat són propietat del bisbat. Tot i que la zona és al terme municipal de Caldes, pertany a la parròquia de Llagostera, i també és important per a Tossa de Mar, ja que cada any el Pelegrí hi ha d'entrar, en una etapa del seu pelegrinatge anual.

Els ajuntaments implicats ja han posat fil a l'agulla en forma de diferents propostes de conveni que han fet arribar al bisbat, segons va explicar ahir Colomer, que també va dir que de moment el bisbat s'ha mostrat “reticent” a una cessió.

El conveni permetria, segons Joan Colomer, que els tres ajuntaments implicats prenguessin mesures més efectives per evitar el vandalisme a la zona, creant una fundació o un patronat per mantenir Santa Seclina en condicions.

LA FRASE

Vam tapiar les portes per evitar els actes de vandalisme, però hi tornen a entrar
Joan Colomer
Alcalde de Caldes de Malavella
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.