cultura

cultura

Una col·lecció recorre en imatges la història de quatre ciutats del Camp

Efadós editarà a partir de divendres els reculls fotogràfics per fascicles de Tarragona, Reus, Valls i Vila-seca

Els volums s'han fet a partir de donacions

La col·lecció L'Abans de l'editorial Efadós desembarca a partir de divendres que ve al nucli central del Camp de Tarragona. Durant les cinquanta setmanes vinents, es posaran a la venda per fascicles els llibres que recorren la història des de mitjan segle XIX de Tarragona, Reus, Valls i Vila-seca a través de fotografies, moltes de les quals mai vistes i que majoritàriament són donacions particulars. Els exemplars de cadascun dels volums es podran adquirir només a la localitat a la qual són dedicades, tot i que està previst editar-les com a llibres ja enquadernats un cop es completi l'entrega dels fascicles. En el cas del volum dedicat a Tarragona, Jaume Benages i Jaume Fontanet són els encarregats d'acompanyar amb els seus textos el miler d'imatges que es publicaran sobre el passat de la ciutat, entre els anys 1863-1967, una cronologia determinada per la troballa d'una fotografia del 1863 sobre les muralles romanes.

“És una obra que ens permetrà veure la gent en el seu dia a dia”, va celebrar Benages. L'editorial encara continua oberta a rebre més fotografies familiars, que es podran incloure també en l'obra final. Cadascun dels vuit capítols tindrà, a més, una introducció a càrrec del cronista oficial de la ciutat, Josep Maria Sabaté i Bosch, qui ahir va destacar que l'obra, encara en elaboració, permetrà descobrir “petits detalls que normalment ens passen desapercebuts”.

L'Abans. Recull gràfic de Reus 1875-1975 és el títol del volum dedicat a Reus, i que també es comença a vendre per fascicles aquest divendres. El volum, de 824 pàgines, està il·lustrat amb 900 fotografies familiars i inèdites que han cedit els reusencs. Els textos els han escrit experts en els vuit capítols en què s'estructura el llibre (urbanisme, institucions i serveis, festes i tradicions, cultura, ensenyament, treball, esports i lleure i esdeveniments i personatges) i el material fotogràfic que s'ha recopilat per a l'obra, unes 3.000 fotografies, s'integrarà a la fototeca del Centre de la Imatge Mas Iglésies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.