Cultura

Costa Sobrepera vol cedir part del seu fons

El pintor palafrugellenc Costa Sobrepera vol cedir part del seu fons d'obres d'aquarel·les i olis a sis municipis de la demarcació de Girona, després de veure com l'actual equip de govern del seu poble li ha dit que no té espai per ubicar tot el seu llegat. Per això, a part de cedir una part a Palafrugell, també ha fet la proposta als ajuntaments de Palamós i Pals i als museus de l'Empordà de Figueres, el d'Art de Girona i el d'Aquarel·la de Llançà. El pintor hi posa, però, “condicions”, segons va reconèixer ell mateix, com seria que sempre hi hagués una part de la seva obra exposada.

El seu municipi natal ja compta actualment amb una donació de l'artista de 45 obres pictòriques. Costa Sobrepera ho va fer ara fa 3 anys, després que l'Ajuntament, amb el suport de la Diputació, li publiquessin un llibre biogràfic amb una bona mostra de la seva creació. Costa Sobrepera és del parer que la gent ha de ser homenatjada en vida. Per això, està disposat a cedir part de la seva obra. En aquesta línia, l'artista també defensa la creació d'un espai al seu municipi natal per incentivar la creació artística, com fan altres pobles. Costa Sobrepera es defineix com un pintor impressionista, no pas avantguardista, que creu que hauria d'haver nascut al segle XIX.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.