Política

Hèctor Villalba tancarà la llista d'Units per València

La formació, adscrita al valencianisme tricolor però de caràcter conciliador, recupera el successor de González Lizondo en Unió Valenciana

Hèctor Villalba, expresident de les Corts Valencianes i successor de Vicente González Lizondo en el lideratge d'Unió Valenciana, s'incorpora a la candidatura d'Units per València a les eleccions autonòmiques en el últim lloc de la demarcació de València.

Des del consell executiu de la formació es destaca que Villalba “representa l'època més valencianista i progressista de l'antiga Unió Valenciana”.

L'aparició de l'exunionista, que es va retirar en 1999, no representarà tanmateix la seua tornada a la política activa sinó un “aval” i un “revulsiu” per a la candidatura.

Villalba va coincidir amb l'actual secretari d'Units, Carles Choví —que serà el candidat a president de la Generalitat—, en Unió Valenciana en les eleccions de 1995 i 1999.

Units, que pertany a l'anomenat “valencianisme tricolor”, s'ha caracteritzat pel seu esperit integrador amb el valencianisme d'arrel fusteriana, especialment amb el Bloc, amb el qual manté unes relacions de respecte.

Igualment, Units ha assegurat que prepara una “candidatura potent” per a les municipals de València, formada per “persones de diferents àmbits”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.