Cultura

Embriagar-se de lectura

Un article de l'escriptor begurenc Miquel Martín al Diari de Girona en què expressava el desig que algun dia a algú se li acudís la fórmula per maridar els llibres i el vi va animar els coordinadors dels grups de lectura de les biblioteques dependents de la Diputació de Girona a proposar una trobada durant la qual els participants, a més de debatre sobre els textos escollits, poguessin anar degustant una selecció de vins, de manera que la conjunció de tots dos plaers es potenciessin mútuament. La primera sessió d'aquest experiment, batejat com Vinoteca, serà a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia de Caldes de Malavella, el pròxim 18 de febrer (20 h), i serà conduïda, com és de justícia per la patent de la idea, per Miquel Martín, acompanyat de l'actriu Olga Cercós i del sommelier Xevi Morera, del celler Empordàlia. Durant la trobada, els lectors comentaran textos de Borges, que associava la creació del vi a la invenció de l'alegria, de Vinyoli, Sagarra, Parcerisas, Imma Monsó, Baudelaire, Yeats o Neruda mentre tasten vi blanc, vi de criança i de reserva, i també garnatxa.

Llibres i Companyia, la coordinadora dels grups de lectura de la Diputació, té previst traslladar l'experiència a altres biblioteques gironines que tinguin grups de lectura, perquè tal com escrivia l'iranià Omar Khayyam, “val més penedir-se d'haver begut massa, que ser vell, tenir set i sentir la mà lassa”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.