Economia

Els sindicats destaquen que el pacte de les pensions també millora les condicions de cotització

CC.OO i UGT reconeixen que l'acord sobre l'edat de jubilació no agrada gairebé a ningú, però permet cotitzar per primera vegada els permisos per maternitat o les beques d'estudis”

Josep Maria Álvarez d'UGT considera que el conseller Mena és més “un estudiós, que algú que ha de donar resposta als problemes de la ciutadania”

“L'acord sobre l'edat de jubilació era necessari, encara que no agrada gairebé a ningú, però hem obert el debat sobre les cotitzacions”, han explicat Josep Maria Álvarez secretari general d'UGT i Joan Carles Gallego de CC.OO en unes declaracions a Els matins de TV3·

“Situacions laborals que abans no cotitzaven ara ho podran fer”, han afegit.

En aquest sentit , han detallat que “per primera vegada el sistema de pensions s'obre a convalidar els permisos per maternitat, paternitat o les beques d'estudis dels joves per cotitzar”

Ambdós sindicats han estat d'acord a considerar que la reforma era necessària per garantir el sistema de pensions i “calia fer-la via acord”.

Joan Carles Gallego, ha recordat que també han aconseguit que “les persones aturades que es quedin sense subsidi tinguin garantit l'ajut de 400 euros, lligats a formació”.

Tant UGT com CC.OO asseguren que l'acord d'aquest divendres és la base de futurs acords més globals. “El país necessita un gran acord econòmic, social i si és possible, polític”.

Al seu torn, Álvarez ha dit que el conseller Mena li crea un cert “desconcert”. “És més un estudiós, que algú que ha de donar resposta als problemes de la ciutadania”, ha dit.

“Exigirem al conseller Mena que faci efectiu el nom de la seva conselleria de d'Empresa i Ocupació, i treballi per reduir l'atur”, ha afegit Joan Carles Gallego.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.