cultura

Homenatge a Josep Corell

Fou el primer president del Centre d'Estudis de l'Horta Nord

Dissabte passat es presentà al Palau de la Senyoria d'Alfara del Patriarca el llibre dedicat al primer president del Centre d'Estudis de l'Horta Nord (CEHN), entitat cultural fundada en 1994. Una obra que ret homenatge a Josep Corell i Vicent (Foios, 1932-València, 2009), eminent epigrafista llatí de la Universitat de València i impulsor del CEHN.

A l'acte va assistir Enric Cuñat, alcalde de la localitat; Carmen Morenilla, cap del Departament de Filologia Clàssica de la UV; Carmen Segura, viuda de Corell; Josep Verdú, amic de l'homenatjat i antic president del CEHN; Antoni Corell, germà de l'estudiós; i Josep Vicent Frechina, secretari de l'associació comarcal.

L'obra (en què col·labora l'Ajuntament de Foios) recull els discursos realitzats el 13 de febrer de 2010, dia en què el CEHN i l'Ajuntament de Foios homenatjaren el professor Corell al seu poble en un acte multitudinari.

Amb textos de Josep Vicent Frechina, Albert Ferrer, Vicent Sales, Ferran Grau, Antoni Furió, Antoni Corell i Héctor Bueno, condimentat amb una selecció de fotografies de l'estudiós, el llibre clou amb un apèndix amb la seua ingent producció científica. No debades, Corell esdevé un dels investigadors cabdals a l'hora d'abordar l'estudi de la romanització a terres valencianes, alhora que un dels estudiosos europeus més assenyats en aquesta matèria, circumstància que no ha passat inadvertida en l'àmbit acadèmic i el cultural.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.