Comunicació

Es presenta Esport 3

TV3 posa en marxa demà a la nit les emissions regulars del nou canal que aglutinarà la programació esportiva que fins ara estava al 33 i les noves apostes

Per Terribas, Esport3 potencia la televisió en català en mig de l'hegemonia del mercat espanyol

El nou canal esportiu de TV3, Esport3, s'engega oficialment demà a la nit, coincidint amb l'emissió del Barça-Atlético de Madrid, però ahir a la tarda el canal es va presentar en societat en un acte al Museu Olímpic que va reunir representants del món esportiu català. La directora de Televisió de Catalunya, Mònica Terribas, va destacar que amb Esport3 “es potencia la televisió en català lligada al territori” per competir amb l'hegemònic mercat audiovisual espanyol.

Per la seva banda, el cap d'esports de TV3, Josep Maria Farràs, va recordar com els esports han estat un dels “pal de paller” de la cadena i va explicar que el nou canal, que té el lema La força de les teves emocions, “informarà, emocionarà i entretindrà”. Farràs va assenyalar que Esport3 es nodrirà dels programes esportius que fins ara estaven al 33, de les retransmissions, però també amb nous programes que s'aniran incorporant “pas a pas”. També va insistir en el caràcter multiplataforma del canal, que va qualificar “de nova generació”.

Graella

L'inici d'Esport3 significarà la reordenació definitiva del 33, convertit plenament en un canal cultural i divulgatiu, ja que els continguts infantils són al Super3, els juvenils al 3XL i els esportius s'aglutinaran a l'Esport3. Així Esport club s'emetrà de dilluns a divendres a les 21.00 h. Es tracta, però, de la reemissió del de TV3 a les 20.15 h. Pere Bosch i Francesc Sòria s'encarregaran de l'edició dels caps de setmana, que fins ara era al 33, també a les 21.00 h a l'Esport3. El canal també inclourà els tres Hat-trick els diumenges: HT Espanyol (21.30 h), HT Barça (22.00 h) i HT Total (23.00 h). La gran aposta és Efectivament, la tertúlia de Lluís Canut que s'emetrà de dilluns a dijous a les 23.15 h. Segons va destacar Canut, “no neix per ser l'alternativa de res ni de ningú sinó que neix amb la vocació d'omplir una necessitat”. La graella es completa amb: Tot l'esport (cada dia a les 00.05 h), Zona Champions (dimarts i dimecres, a les 22.45 h), Gol a gol (diumenge, a les 18.50 h), Futbol.cat (dilluns, a les 20.30 h), Motor a fons (diumenge, a les 20.30 h), NBA.cat (dijous, a les 20.15 h, i diumenge, a les 14.15 h), Temps de neu / aventura (dijous, a les 22.30 h), Km 0 (diumenge, a les 20.00 h).

Les retransmissions també tindran cabuda a l'Esport 3, que compartirà amb TV3, segons el cas: Futbol, bàsquet i motor, tennis, waterpolo, handbol, hoquei patins i futbol sala, però també l'esport espectacle. Algunes emissions seran exclusives de TV3, altres s'emetran simultàniament, i la resta a l'Esport3. Més enllà de les retransmissions, Esport 3 també vol apostar per difondre els valors de la vida sana amb espais com En forma que s'oferirà al matí i a la franja de la tarda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.