Política

Laporta creu que encara és possible una llista unitària amb ERC i RCat a Barcelona

El líder de SI no descarta que Jordi Portabella pugui encapçalar la candidatura

Critica l'ambigüitat de CiU en relació a les consultes però confia que la seva militància “donarà el pas cap a la via de la independència”

El líder de la coalició Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha deixat avui la porta oberta a la possibilitat d'un pacte amb Esquerra i Reagrupament per presentar una llista independentista unitària per Barcelona a les properes eleccions municipals.

El diputat de Solidaritat al Parlament ha assegurat en una entrevista a l'emissora Catalunya Informació que “d'una manera o altra” seran al consistori de la capital catalana, ja sigui en solitari “o amb algun acord amb altres forces que ens permeti obtenir representació per tenir un paper clau” a la ciutat. En tot cas, ha deixat clar que aquesta llista no ha de portar el “nom d'Esquerra ni el de Solidaritat, sinó un altre que il·lustri que és una coalició”.

El líder de SI tampoc ha descartat que el president del grup municipal d'ERC, Jordi Portabella, pugui encapçalar aquesta candidatura en el cas que s'arribi a un acord. Laporta ha dit que entén que Portabella vulgui ser candidat i ha valorat la seva “experiència municipal contrastada i el seu profund coneixement” del municipi. Tot i això, ha admès que li agradaria ser alcaldable i s'ha mostrat convençut que té “capacitats per governar la ciutat” i aconseguir que sigui “la millor del món”.

El diputat de la formació independentista ha confirmat que presentaran al voltant d'un centenar de candidatures per als propers comicis del 22 de maig. En aquest sentit, ha precisat que ho faran als municipis on el resultats obtinguts a les passades eleccions catalanes els fan pensar que poden obtenir representació.

Llei d'Independència

Pel que fa al projecte de Llei de Declaració d'Independència que la seva formació ha presentat aquesta setmana al Parlament, Laporta ha subratllat que han estat “coherents” amb la seva proposta política. “Vam dir que seria la primera llei que presentaríem”, ha recordat. A més, creu possible que la iniciativa segueixi el seu tràmit parlamentari. “No dono res per perdut”, ha remarcat Laporta, que ha considerat que podria “seria interessant” que la llei segueixi el seu curs “de cara a les negociacions entre el govern català i espanyol”.

Amb tot, el diputat de SI ha insistit en què “el camí autonomista està esgotat i la sentència del Tribunal Constitucional ho demostra”. Per això, ha defensat la “via de la independència” i ha expressat la seva confiança en els catalans i “especialment en què la militància de CiU, que tenen a les seves mans la possibilitat de la independència”, que donin el pas cap a aquesta via.

Ambigüitat de CiU

De totes maneres, el dirigent independentista ha criticat l'ambigüitat de la federació nacionalista en relació als referèndums sobiranistes. En aquest sentit, ha dit que no entén que personalitats destacades de Convergència “diguin un dia que la via es la independència i a l'altre que no s'han de fer les consultes abans de les eleccions municipals”.

Països Catalans

Preguntat per si la seva presència a d'altres territoris podia generar rebuig, el dirigent de Solidaritat ha explicat que al País Valencià s'han trobat “amb molt suport i molta il·lusió” i ha recordat que a la seva coalició hi ha moltes persones, com Isabel-Clara Simó o Alfons López Tena que són valencians. “Crec en la confederació d'estats dels Països Catalans i SI treballarà per això”, ha asseverat.

Continuïtat al Barça

El també expresident blaugrana ha declarat que està “encantat” amb la marxa de l'equip i ha assenyalat que aquest manté la mateixa il·lusió que quan ell presidia l'entitat. En canvi, ha criticat durament als actuals dirigents del club, a qui ha acusat d'estar fent “ maniobres indecents” per perjudicar el seu prestigi i la seva trajectòria política.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.