Política

CDC oficialitza l'entrada al partit de Clotilde Ripoull

Després de la seva trobada amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i de la constitució del grup d'oposició CDC-Centristes Catalans a l'Ajuntament de Perpinyà, Ripoull i una vintena d'ex-Modem han oficialitzat la seva adhesió al partit liderat a la Catalunya del Nord per Jordi Vera

“Un partit ampli, amb una dinàmica política d'obertura”, així ha definit Clotilde Ripoull el partit al qual aquest divendres ha oficialitzat la seva adhesió. Les declaracions les feia a la seu perpinyanesa de CDC i sota una fotografia d'ella i Jordi Vera amb Artur Mas, el president de la Generalitat. Per Ripoull, CDC “ha de treure el departament de l'immobilisme” i fer com “altres regions franceses, per exemple Alsàcia, el País Basc o Roine-Alps, que han sabut treure profit de les relacions transfrontereres”. Clotilde Ripoull, acompanyada de Jordi Vera, president de CDC a la Catalunya del Nord, han coincidit a afirmar que fins ara “les iniciatives transfrontereres existents no n'han sabut desenvolupar el potencial econòmic” i “sigui el Consell General, el Consell Regional o la Mancomunitat de Municipis, la seva voluntat de relacions amb Catalunya no va gaire més enllà que els bons discursos”. La consellera municipal de Perpinyà és categòrica quan afirma que “CDC és l'única formació política que proposa de recolzar-se en el dinamisme del pol català i seguir l'exemple barceloní. Amb el recolzament de la Generalitat, CDC s'allunyarà dels vells discursos polítics per realitzar accions pragmàtiques”. Si a la Catalunya autònoma CDC és un partit nacionalista català, que pren cada dia més posicions sobiranistes, a la Catalunya del Nord “tot i ser el mateix partit, tenim autonomia per decidir la política dins el marc francès”, declarava Jordi Vera. El president de CDC a la Catalunya del Nord ha recordat que el seu partit reivindica “una col·lectivitat territorial específica dins el marc de la república francesa”.

Candidats a les cantonals

Amb Clotilde Ripoull han entrat a CDC una vintena de militants procedents del partit centrista francès Modem, liderat per François Bayrou. Segons Vera i Ripoull, “en poc temps seran molts més, fins i tot alguns procedents de la UMP”. Actualment CDC té, a la Catalunya del Nord, una trentena de càrrecs electes en diversos municipis. A l'acte d'oficialització de l'entrada de militants ex-Modem, Ripoull i Vera afirmaven que hi hauria candidats de CDC a totes les circumscripcions renovables a les properes eleccions cantonals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.