Monogràfics

SALITJA (Selva)

XIV Fira Festa de la Botifarra Dolça

La festa de l'embotit més dolç

Carn de porc picada, sucre i llimona. Aquests són els ingredients principals de la botifarra dolça, un curiós embotit que cada vegada desperta més interès tant entre el públic com entre cuiners, restaurants i restauradors. I Salitja és, sens dubte, la seva capital de referència, ja que cada any li dedica una festa. Aquest any la fira tindrà com a preludi, dissabte, a Sant Dalmai, la segona nit gastronòmica de la botifarra dolça i el cava, en què es presentaran quatre nous plats elaborats per l'escriptor culinari Germà Coenders. En el transcurs de la nit es farà un homenatge a tots els carnissers elaboradors d'aquest producte i es lliurarà el premi Botifarra Dolça 2011.

L'endemà, diumenge, la fira començarà amb la novena visita al volcà de la Crosa i continuarà amb una tractorada i un esmorzar popular. També hi haurà una exhibició d'ensinistrament de gossos, una demostració d'oficis antics, l'onzè concurs de coques, un taller infantil de manualitats i una audició de sardanes interpretades per La Principal de Banyoles. Tancarà la jornada Fefe i Companyia.

27 de febrer. Durant tota la jornada, a la fira s'hi podran comprar especialitats de botifarra dolça i fuets dolços, a més de la famosa ratafia de la botifarra dolça. Tel. 972 473 026.
i
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.