cultura

Jordi Barre, la veu de la Catalunya del Nord, mor als 90 anys

Va gravar el 1962 el primer disc en català de la Catalunya del Nord

L'enterrament es farà dissabte al matí a la catedral de Perpinyà

El batlle de Perpinyà fa posar la bandera del Castellet a mig pal

Jordi Barre, la personalitat més popular a la Catalunya del Nord, ha mort als 90 anys. Va néixer a Argelers de la Marenda l'any 1920. Jordi Barre va ser el pioner de la Nova Cançó catalana a la Catalunya del Nord durant els anys seixanta.

Va escriure més de 250 cançons, va publicar una vintena de discos i va actuar arreu dels Països Catalans, de l'Estat francès i va fer concerts fins al Japó.

Va tenir nombroses distincions, com ara la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, l'Ordre National du Mérite, l'Ordre National des Palmes Académiques i va ser fet Officier des Arts et des Lettres.

Jordi Barre va posar música a poemes de reconeguts autors d'arreu del territori, entre altres Jordi Pere Cerdà, Joan Amade, Joan Maragall, Jaume Queralt, i especialment Joan Cayrol i Joan Tocabens, amb qui va mantenir grans col·laboracions.

La bandera catalana que oneja sempre dalt del Castellet, el monument emblemàtic de Perpinyà, ha estat posada a mig pal per decisió del batlle, Jean-Marc Pujol. Una capella ardent serà oberta aquest divendres a la Capella funerària. Les exèquies tindran lloc dissabte el matí a la catedral de Perpinyà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.