Política

Hi haurà judici pel “frau dels mitjons” de Perpinyà

Els jutges d'instrucció han decidit, gairebé tres anys després dels fets, portar el cas de frau electoral davant el tribunal correccional. Seran jutjats Georges Garcia i Marie-Madeleine Tjoyas, el president i la vicepresidenta de la mesa electoral número 4 de Perpinyà

Els inculpats que compareixeran davant el tribunal correccional pel “frau dels mitjons” seran Georges Garcia, el president de la mesa electoral a qui es van trobar butlletes de vot amagades als mitjons i les butxaques, i Marie-Madeleine Tjoyas, vicepresidenta de la mesa i, en el moment dels fets, tinenta d'alcalde de Perpinyà amb l'equip del batlle Jean-Paul Alduy, càrrec a què va haver de renunciar quan es van descobrir els fets.

El “frau dels mitjons” va provocar, durant el mes de març del 2008, manifestacions i aldarulls i va esdevenir un tema tractat per tota la premsa, ràdios i televisions estatals franceses i catalanes.

Finalment, els jutges d'instrucció no han acceptat la tesi del frau generalitzat que defensava l'oposició municipal i envien davant el tribunal només les dues persones més directament implicades en la mesa electoral número 4 del barri del Vernet. Els càrrecs són de “frau electoral organitzat” i “complicitat” respectivament. I tots dos inculpats de “substitució o imitació voluntària de signatures d'electors a la llista de la mesa”. La data del judici no ha estat fixada.

“L'escàndol dels mitjons”

En el recompte tranquil d'aquella segona volta de les eleccions municipals de Perpinyà del març del 2008, on el batlle Jean-Paul Alduy tornava a guanyar pràcticament a totes les meses electorals, l'escàndol es va escampar ràpidament per tot Perpinyà. Havien enxampat el president de la mesa número 4 del barri del Vernet amb butlletes amagades a les butxaques i els mitjons. Georges Garcia, germà d'un regidor de l'Ajuntament de l'equip del batlle, va ser detingut i inculpat per frau. Els fets van provocar més d'una setmana d'aldarulls, amb els líders de l'oposició municipal al capdavant. Es van distingir per la duresa de les crítiques la socialista Jacqueline Amiel-Donat, la centrista Clotilde Ripoull i el catalanista Jordi Vera. Els opositors van aconseguir l'anul·lació de les eleccions, que es van haver de repetir el mes de juny del 2009. Jean-Paul Alduy va tornar a ser elegit batlle, càrrec a què renunciaria poc temps després per deixar el lloc al seu home de confiança, l'actual batlle Jean-Marc Pujol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.