Societat

L'Ajuntament tanca la seu del Memorial Democràtic

L'edifici presenta deficiències en les mesures de seguretat i ventilació

L'immoble ja havia rebut requeriments des del 2006, quan hi havia la conselleria d'Interior

L'Ajuntament de Barcelona ha ordenat el tancament de la seu del Memorial Democràtic a través d'un requeriment municipal per incompliment de mesures de seguretat i ventilació.

L'immoble, situat a la via Laietana 69 de Barcelona, i on actualment hi treballen 24 persones i s'hi celebren exposicions obertes al públic, no compleix la normativa en quant a normes de seguretat. Així mateix, l'edifici, a parer del consistori, presenta deficiències pel que fa a la ventilació.

Els treballadors d'aquesta institució ja s'han trobat aquesta tarda amb un avís de tancament i se'ls ha informat que avui ja no podrien accedir als seus llocs de treball. De moment, seran reubicats a la direcció general de Relacions Institucionals, a l'Avinguda de la Diagonal. També s'està buscant espais per acollir les exposicions permanents del Memorial Democràtic, mentre que les xerrades i les conferències es faran a la sala d'actes del departament de Governació.

L'edifici, que anteriorment havia estat seu de la conselleria d'Interior, presentava deficiències almenys des del 2006, any en que es va presentar el primer requeriment que exigia adequar l'edifici a la normativa de seguretat vigent.

Un retol a la porta de l'edifici informa que l'espai “romandrà tancat per adequar-lo a la normativa municipal i de seguretat”. El cartell adreça al web memorialdemocratic.gencat.cat per a noves informacions sobre la nova ubicació de les activitats i exposicions programades.

El Memorial Democràtic pertany a la Generalitat de Catalunya i és una institució pública que té per finalitat la recuperació i el foment de la memòria democràtica durant el franquisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.