Societat

Les andròmines més satíriques baten rècords

La Baixada del ‘Pajaritu' d'ahir va atraure més participants que mai

Des de fa sis anys, el carnaval de Tarragona ha esdevingut alguna cosa més que meres disfresses de lluïment, fantasia i coreografies. La sàtira, crítica social, a més d'un esperit aventurer entès d'una manera molt urbana es concentren a la Baixada del Pajaritu, que ahir va batre rècords de participació, amb 26 carretons que es van afegir a la festa.

Tots van aprofitar el desnivell de la Part Alta tarragonina per llançar-se, sense por, per la baixada de la Peixateria (alguns amb més èxit que d'altres) i, a més, afegir-hi uns ingredients de crítica social o de política allà on calgués. Els mateixos organitzadors de l'acte (l'Associació Cultural Colla Pajaritu) ja van arrencar la festa lluint una carreta de l'actor John Malkovich (recordant-ne la polèmica i la visita cara) i amb el lliurament dels irònics premis Oscar de la ciutat.

Els participants, però, també hi van poder ficar cullerada i fer gala de les seves reivindicacions. Els de l'AMPA de l'escola Olga Xirinacs van fer la baixada vestits de sardines a dins d'una llauna, per denunciar la manca d'espai en el seu centre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.