cultura

SABADELL

El gruix del consell de ‘Quadern' plega per diferències amb l'editor

El director de la revista cultural sabadellenca Quadern, David Serrano, i la majoria del consell editorial han dimitit per discrepàncies amb l'editor, Manuel Costa, president de la Fundació Ars. En un breu comunicat, el grup format per Ricard Ustrell, Oriol Farrés, Toni Dalmases, Pere Cornellas, Feliu Viaplana, Ana Fernández, Maite Soler i Josepa Blanch ha justificat la decisió pel “desacord amb un seguit de decisions que han trencat la dinàmica establerta en temps de Joan Cuscó, basada en un projecte cultural engrescador i únic a la ciutat, i fonamentada en la llibertat, la coordinació i el respecte mutu”.

Un exconseller ha explicat que en els últims mesos l'editor havia “imposat” textos –com ara un del tinent d'alcalde de Serveis Centrals, Joan Manau, músic de formació– sense escoltar el consell, que des del 1978 decidia els continguts de manera col·legiada.

El fet que ha precipitat l'onada de renúncies, però, ha estat l'entrevista literària publicada a l'alcalde, Manuel Bustos, en el darrer número de la revista a tres mesos de les eleccions municipals. El text es va afegir a darrera hora, just abans que la publicació anés a impremta. I, segons la mateixa font, l'editor va adduir que la revista era a la rotativa quan alguns consellers van exigir-ne la retirada.

Després de la marxa de Serrano, anunciada en el darrer número, Costa va demanar als exconsellers a través d'un correu electrònic si estarien disposats a continuar, a partir d'ara, sota la direcció del periodista local Joan Brunet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.